Internet

Op zoek naar de voordeligste internetprovider? Aanbieders.com laat u op een overzichtelijke wijze alle internetproviders vergelijken op prijs en snelheid. Vind de goedkoopste internet, internet + bellen, internet + tv en alles-in-één pakketten op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Vul hieronder uw adresgegevens in en vind de beste deal!

Internet aansluiting: kabel of glasvezel?

Beschikt u woning over een kabel- of glasvezelaansluiting? Dit is namelijk belangrijk om te weten voordat u een internetaanbieder kiest. Wanneer uw woning over beide aansluitingen beschikt, dan kunt u kiezen voor kabel- en voor glasvezelinternet. Als u woning alleen over een kabel- óf glasvezelaansluiting beschikt, dan kunt u thuis alleen gebruik maken van kabel- óf glasvezelinternet.

Internetsnelheid: kabel- en glasvezelinternet

Voordat u een internetpakket afsluit moet u wel rekening houden met de internetsnelheid. Indien u thuis veel apparaten heeft die gebruik maken van het internet, dan wilt u natuurlijk niet dat uw internetverbinding traag wordt. Kies daarom altijd voor een internetpakket met de juiste internetsnelheid.

Download- en uploadsnelheden variëren enorm per provider en pakket. Met glasvezelinternet kunt u het snelst down- en uploaden.

Kabelinternet: 20 tot 100mBit/s (down) en 2 tot 10mbit/s (up)
Glasvezelinternet: 30 tot 1000mBit/s (down) en 4 tot 1000mBit/s (up)

Internet

Is een internetverbinding het belangrijkste voor u? Dan hoeft u niet te kiezen voor alle overige diensten en kunt u hierop fors besparen! Kies voor alleen internet indien u geen gebruik wilt maken van bellen en tv.

Internet + bellen

Wilt u thuis bereikbaar zijn op een vaste telefoonnummer? Dan kunt u kiezen voor internet + bellen én alles-in-één-pakketten. Bij het kiezen van een vaste telefoonaansluiting is het goed om te weten hoeveel u maandelijks belt. Zijn dit 45 minuten of belt u gemakkelijk een paar uur per maand? Indien u weinig bent, dan is het verstandig om te kiezen voor een laag starttarief en lage gesprekskosten. Belt u veel dan kunt u kiezen voor onbeperkt bellen naar vaste en/of mobiele telefoonnummers in Nederland.

Voordelig naar het buitenland bellen? Bekijk dan alle Europese bundels bij de desbetreffende aanbieder.

Internet + tv

Naast het internet wordt de televisie nog steeds veel gebruikt als medium. Voordat u een internet + tv-pakket afsluit is het belangrijk om te weten of u televisie wilt kijken in meerdere kamers en/of u gebruik wilt maken van aanvullende diensten zoals: opnemen en uitzending gemist. Ook als u bijvoorbeeld televisie wilt kijken op de slaapkamer, dan is het goed om te weten of er een internetaansluiting aanwezig is voor digitale televisie. Zo niet, dan kunt u kiezen voor Digitenne waarmee u overal televisie kunt kijken zonder internetaansluiting. Vergelijk op basis van uw eigen wensen en voorkeuren en vind heel eenvoudig de goedkoopste tv-aanbieders die voldoen aan uw wensen.

Alles-in-één vergelijken

Een alles-in-één-pakket is ideaal als u thuis gebruik wilt maken van internet, bellen en tv. Het gemak hiervan is dat alles onder één provider is ondergebracht en dat biedt weer enkele voordelen met zich mee zoals: één overzichtelijke rekening, één aanspreekpunt en in de meeste gevallen extra korting op uw factuur. Bij de grootste providers zijn er zelfs speciale aanbiedingen waarmee u alles-in-één voor thuis met mobiel kan combineren voor nog meer korting en extra voordeel. Een voorbeeld hiervan is KPN. Zij geven namelijk elke maand €5,- korting op mobiel + een gratis zenderpakket voor thuis.